"Å lete og samle er noe helt for seg selv, fordi man ikke ser annet enn det man leter etter. Hvis man plukker tyttebær, ser man bare det som er rødt, og hvis man leter etter knokler, ser man bare det hvite; hvor mann enn går, ser man ikke annet enn knokler" (Fra Sommerboken, Tove Jansson)

Og å samle på trær - det er også slik. Det er lett, fordi man er garantert å finne noe når man samler på helt vanlige trær i byer og skoger. Det er likevel spennende, detaljene springer fram på en annen måte enn før, for når man samler på noe, ser man ikke annet enn det man leter etter!

søndag 12. juni 2011

Anbefalt tur gjennom eventyrskog - Eikelifjellet - fra Spehaugen til Viggohytten

Turen til Viggohytten over Eikelifjellet har mange gode sider: 
  • Fint og kupert. Starter med noen gode oppoverbakker, så litt opp og litt ned. Fin sti. Litt vått noen partier
  • Passe lang - det tar ca en time å gå fra parkeringsplassen til Viggohytten
  • Om søndagene selges det vafler på Viggohytten, samt kaffe, saft og kanskje andre ting?
  • Man kan komme til Spelhaugen med buss (ni eller 20), og gå videre til Melkeplassen, f.eks, eller parkere og gå tilbake samme vei eller en litt annen vei
  • Veldig fin skog - det er som å gå i en eventyrskog! 
  • Prøv noe nytt, du har sikkert ikke gått den før!
Fra Spelhaugen og opp mot Eikelifjell er det mange nydelige eiketrær, noen virkelig gamle og flotte. Se treet der skiltene er festet, det er hult på baksiden. På stien rett overfor dette treet vokser det en nydelig, vifteformet hassel. Så må man gjennom et trist granparti, men det er mye fin mose der. Og så kommer man til et langt parti som er veldig spennende, med furutrær med de underligste formasjoner. Disse, og de mange nedfalne, døde trærene, gjør dette til en tur gjennom et eventyrlandskap. I et søkk er det en gammel ospelund, der kan man stå stille og høre lyden av tusenvis av ospeblader som rasler i vinddragene.

1 kommentar:

  1. Hei Solveig!
    Håpar du ser denne kommentaren sjølv om det er eit gammalt innlegg, for eg skulle veldig gjerne komt i kontakt med deg! Eg jobbar i Naturvernforbundet Hordaland, og vi skal arrangere ein temakveld og ein søndagstur med tema hule eiker. Etter inspirasjon frå bloggen din er turen planlagt lagt til kanadaskogen med start frå Spelhaugen. Sidan det verkar som du er lokalkjent i området lurte eg på om du kanskje kunne hjulpet meg litt med å finne ut nøyaktig kor det er best å gå for å finne gamle, helst hule eiker? Håpar sjølvsagt også at du har lyst til å delta på arrangementa! :)
    Ta gjerne kontakt på mail: jv@naturvernforbundet.no eller tlf: 55 30 06 61.
    Litt meir info om dei planlagte arrangementa finn du på nettsida vår: http://naturvernforbundet.no/hordaland/aktiviteter/

    Mvh
    Jorunn

    SvarSlett