"Å lete og samle er noe helt for seg selv, fordi man ikke ser annet enn det man leter etter. Hvis man plukker tyttebær, ser man bare det som er rødt, og hvis man leter etter knokler, ser man bare det hvite; hvor mann enn går, ser man ikke annet enn knokler" (Fra Sommerboken, Tove Jansson)

Og å samle på trær - det er også slik. Det er lett, fordi man er garantert å finne noe når man samler på helt vanlige trær i byer og skoger. Det er likevel spennende, detaljene springer fram på en annen måte enn før, for når man samler på noe, ser man ikke annet enn det man leter etter!

onsdag 21. oktober 2015

Ole Bull-almen i høst og Bergens-regn

Jeg har tidligere pekt ut denne flotte almen som står bak Ole Bull... Og tar et bilde av den i dag også, en blåsete og regnfull høstdag i oktober. 

torsdag 8. oktober 2015

Bøkeskogen på Seim - Lindås



Verdens nordligste frittvoksende bøkeskog. Opphavet er dansk, sier forskerne. Området er ikke så stort. Det er kupert. Bøken står tett, mosen er grønn og myk, bunnen full av brunt tørt løv. Her vokser trærne opp, faller, råtner. Et eventyr! 



Les mer her: http://arkeologi.blogspot.no/2011/02/bkeskogen.html?m=1

søndag 4. oktober 2015

Bjørk om høsten

På fjellet - og i tørrere deler av Norge - blir jeg slått av hvor gul bjørken er om høsten. I Bergen blir den ofte brun, uten å ta turen om det gylne øyeblikket.. Å gå i en gul skog, jeg sa til barna: "Stå stille, s skal du få gullpenger." De stod under en liten bjørk, jeg ristet i stammen, tusen gullpenger regnet over dem. Øyeblikk av rikdom.