"Å lete og samle er noe helt for seg selv, fordi man ikke ser annet enn det man leter etter. Hvis man plukker tyttebær, ser man bare det som er rødt, og hvis man leter etter knokler, ser man bare det hvite; hvor mann enn går, ser man ikke annet enn knokler" (Fra Sommerboken, Tove Jansson)

Og å samle på trær - det er også slik. Det er lett, fordi man er garantert å finne noe når man samler på helt vanlige trær i byer og skoger. Det er likevel spennende, detaljene springer fram på en annen måte enn før, for når man samler på noe, ser man ikke annet enn det man leter etter!

søndag 31. mars 2013

Trær på en rekke

Av og til er det enkle så vakkert. Langs landeveien, gamle rognetrær i veikanten. Opp mot gården, en rekke med lindetrær. Noen har plantet disse en gang. Disse trerekkene har jeg sett nær Svendsbøelven i Vikebygd.



søndag 24. mars 2013

Bestemor Glette sin gran har blåst ned

"Granen er borte". Det var nesten det første jeg så da jeg gikk ut av bilen på hytten til mine foreldre. Den store granen oppe med Gamlehuset. Tatt av en storm i vinter. Godt den ikke tok huset! Min mor fortalte meg at "bestemor Glette" hadde planter et frø da de kjøpte huset og tomten. I ca 1919. "Tante Marta var ett år... " Nesten hundre år har gått siden det frøet kom i jorden. I dag har tippoldebarna hennes herjet i den falne kjempen.







mandag 18. mars 2013

Siamesisk tvilling eller splittet personlighet?

Denne svære kjempen fant jeg når Svartatjern. Er det to som har vokst inn i hverandre eller en som har splittet seg? Uansett - svær og staselig er han!



søndag 17. mars 2013

Mellom Bjørndalsvann og Svartatjern - nok en hul eik i Kanadaskogen



Jeg blir visst aldri lei av hule eiker. Mellom Bjørndalsvann og Svartatjern fant jeg et fantastisk flott eksemplar!

Skogen om vinteren og våren er så fin. Alle strukturene i grener og kvister kommer så godt frem, og de avdempede fargene i brunt og grått og myk mose på bakken.